Dr. Lucian Fodor

Himenoplastie

Himenul este membrana mucoasă ce acoperă parţial sau total orificiul extern al vaginului. Deşi există numeroase variaţii ale formei şi întinderii himenului, acesta este considerat a fi semn al virginităţii. Cu toate acestea, prin examinarea himenului nu se poate confirma cu certitudine virginitatea unei femei. Membrana nu deţine o anumită funcţie în cadrul aparatului genital feminin. Importanţa himenului se datorează mai ales valorilor şi semnificaţiilor sociale.

Himenoplastia este o operaţie chirurgicală de reconstrucţie sau creare a himenului acolo unde acesta este inexistent. În urma reparării himenului, femeia va sângera în timpul actului sexual.

Există mai multe proceduri chirurgicale menite să repare himenul. De cele mai multe ori se folosesc suturi resorbabile pentru confortul pacientei. Prima tehnică rezidă în suturarea unui himen preexistent. Aceasta se realizează la scurt timp după actul sexual (facilitează vindecarea după un atac de violenţă). În cea de-a doua tehnică se utilizează un lambou vaginal. Himenul nou creat este irigat cu sânge. Femeile sunt sfătuite să amâne contactul sexual pentru o perioadă de cel puţin 2 luni.

Aceste intervenţii se fac în regim de ambulator şi durează între 1 şi 2 ore. Cel mai frecvent se efectueaza in anestezie locala cu sedare.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Întrebările dumneavoastră