Dr. Lucian Fodor

Abdominoplastie

corecția diastazei mușchilor și/sau herniei ombilicale

Abdominoplastia este o intervenţie chirurgicală ce are ca scop atingerea obiectivelor estetice ale unui abdomen frumos. Procedura implică excizia ţesutului grăsos şi a excesului de piele de la nivelul abdomenului mijlociu şi inferior, care devine ferm şi transformat. Pentru această operaţie optează frecvent persoane care nu reuşesc să obţină un abdomen plat prin dietă şi exerciţiu fizic, femei care au rămas cu vergeturi şi piele "lăsată" în urma sarcinii sau care au slăbit foarte mult în greutate şi au pielea în surplus în această zonă. De asemnea beneficiaza pacientele care au concomitent hernii sau eventratii, acestea putandu-se corecta concomitent cu abdominoplastia.

În mod frecvent pacientele care au născut au musculatura abdominală afectată, slăbită, purtând denumirea de diastază de mușchi drepți abdominali. Cu timpul prin accentuarea eforturilor fizice această situație se poate agrava. Este recomandat ca în aceste cazuri, diastaza, hernia ombilicală sau eventualele eventrații să se trateze concomitent. 

Este abdominoplastia potrivită pentru mine?

  • Am scăzut în greutate iar pielea de pe abdomen este "lăsată"
  • După sarcină, pielea de pe burtă a devenit mai flască şi cu multe vergeturi
  • Muşchii abdominali sunt slăbiţi datorită unei operaţii sau a sarcinii
  • Merg regulat la sport dar am "colaci" pe abdomen de care nu pot să scap sub nici o formă
  • Abdomenul meu este proeminent şi aş vrea să fiu mai încântată de profilul meu

În cazul în care vă propuneţi să scădeţi în greutate, prezentaţi-vă la chirurgul plastician după ce aţi atins greutatea propusă. Astfel se pot obţine rezultatele cele mai bune. Doctorul Fodor vă va sfătui cum să procedaţi dacă aţi avut operaţii anterioare pe abdomen.

Înainte de operaţia de abdominoplastie

După ce v-aţi decis la abdominoplastie, veţi stabili o întâlnire cu Dr Fodor căruia îi veţi putea expune transformarea pe care doriţi să o trăiţi. Fiţi exactă şi realistă în expectanţele dumneavoastră. O conversaţie sinceră cu medicul dumneavoastră permite stabilirea unor ţeluri concrete şi alegerea tehnicii chirurgicale cele mai potrivite pentru a le atinge. Fiţi pregătită să discutaţi istoricul medical. Abdomenul dumneavoastră va fi evaluat, luându-se în considerare ţesutul grăsos, tipul, calitatea şi excesul de piele şi structura peretelui abdominal.

După stabilirea tehnicii operatorii, veţi primi instrucţiuni specifice cu privire la alimentaţie, medicamente şi alte comportamente preoperatorii.

Intervenţia chirurgicală

Operaţia de abdominoplastie se realizează sub anestezie generală, sub supravegherea directă a unui medic specialist anestezist. Excizii mai mici sau mini-abdominoplastia se pot face în anestezie locală cu sedare intravenoasă. Medicul vă va recomanda varianta cea mai potrivită pentru dumneavoastră. O parte din pacienţi preferă să se întoarcă acasă la câteva ore după operaţie. Un număr semnificativ de persoane preferă să rămână peste noapte in spital pentru una sau doua zile daca au optat pentru o operatie completa de abdominoplastie.

În timpul intervenţiei, se efectuează o incizie deasupra zonei pubiene. În funcţie de necesitate, se poate face încă o incizie în jurul ombilicului. Chirurgul va separa pielea şi ţesutul grăsos de cel muscular de la nivelul inciziei până la coaste. Surplusul de piele şi grăsime sunt înlăturate. Pielea cu vergeturi se excizează; când aceasta nu este posibil, pielea se întinde şi vergeturile sunt aplatizate şi mai puţn vizibile. Dacă este nevoie, muşchii abdominali sunt întăriţi, crescând astfel rezistenţa peretelui abdominal. În cazul mini- abdominoplastiei, se îndepărtează doar pielea dintre prima incizie şi ombilic. Această procedură este potrivită pungilor de grăsime mai mici de la nivelul abdomenului inferior. Linia de incizie se închide cu suturi fine. Forma liniei de incizie diferă la fiecare persoană. Ea depinde nu doar de surplusul de piele şi grăsime ce trebuie eliminat dar şi de forma abdomenului. Totuşi, chirurgul plastician o va adapta în funcţie de lenjeria sau costumul dumneavoastră de baie pentru ca vindecarea să fie cât mai frumoasă. Pentru a preveni acumularea sângelui la nivelul operaţiei, se plasează local tuburi mici de dren.

După operaţia de abdominoplastie

La trezire veţi fi înconjurată de personal medical specializat care vă va monitoriza cu atenţie în primele ore. După această perioadă, în funcţie de alegerea dumneavoastră si de amploarea interventiei, puteţi merge acasă împreună cu familia, un prieten, sau puteţi rămâne în clinică sub supraveghere.

Deasupra liniei de incizie se aplică un pansament care va fi schimbat periodic. Abdomenul se acoperă cu un bandaj elastic. În scurt timp pansamentul se schimbă cu îmbrăcăminte de susţinere.

Având în vedere amploarea operaţiei este probabil să apară edem, contuzie şi durere locală. Aeste simptome sunt ameliorate cu medicamente şi comportamente de auto-îngrijire. Se încurajează plimbările scurte dar exerciţiul fizic ce afectează abdomenul trebuie evitat pentru a preveni complicaţiile. Chiar dacă procesul de vindecare este treptat, rezultatele sunt pe măsură! Satisfacţia pacienţilor este crescută şi rezultatele bune sunt de lungă durată.

Mai multe detalii despre intervenţie şi recomandări postoperatorii veţi primi la consultaţie.

Intervenții chirurgicale estetice

Chirurgia estetică a cunoscut, în ultimii ani, o evoluţie conceptuală şi tehnologică semnificativă. Modificările de natură conceptuală au condus la schimbări majore în ceea ce priveşte abordările chirurgicale, iar schimbările tehnologice includ utilizarea procedurilor minim invazive cu recuperare rapida.

Faptul că tehnicile chirurgiei estetice au avansat într-atât de mult, iar medicii au acum la dispoziţie o paletă extrem de vastă de instrumente şi tehnologii se traduce prin rezultate care transformă procedurile chirurgicale în adevarate opere de artă de cea mai mare fineţe.

mărire de sani

Mărirea sanilor

Mărirea sanilor cu implant silicon prin diferite metode chirurgicale

rinoplastie operatie nas

Rinoplastie/septoplastie

Operația estetică la nas, îmbunătățirea estetică și funcțională a nasului, corecția deviației de sept.

lifting facial

Lifting facial

Intinerirea feței cu ajutorul chirurgiei estetice.

mastopexie ridicare sani

Ridicarea Sânilor

Liftingul sânilor lăsați în urma porcesului de îmbărtânire sau după nastere

Întrebările dumneavoastră